Vi er en lille kennel/familie, der pt. består af 4 glade samojeder, Christine og Christian og vores søn Mikkel.  Herudover har vi et par udstationerede hunde. Hundene lever som familiehunde og tager del i spilopper, glæder og sorger.

              


Hundene er  først og fremmest familiehunde. Vi har gennem mange år dyrket lydighedstræning, indimellem lidt agility – og har også for nyligt anskaffet os en vogn, så hundene kan få lov til at bruge deres naturlige lyst til og anlæg som trækhunde. Vi udstiller også hundene.

Min, Christines, interesse og kærlighed til den smilende hvide hund stammer fra min barndom, hvor jeg voksede op med en samojedhan, Tobby. Jeg fik min første egen samojede, Kaissas Jensine Nightingale i 1990, og interessen for racen, udstilling, avl er derefter løbende vokset.   

Da Jensine døde 11 år gammel, valgte vi så i samarbejde med Birgit Ejstrup Jensen, Kennel Sam-ways, at importere en tævehvalp White Legend Fairey Firefly fra Finland med henblik på avl og udstilling. Siden er der kommet en adskillige dejlige hunde til. Vi har i udvælgelsen af af vore hunde lagt stor vægt på på finde og bygge vores avl op omkring smukke, racetypiske hunde af sunde, sygdomsfrie linjer, og gerne rejst til den anden ende ef Europa for at hente den rigtige hvalp. Det har efterhånden ført os til både Finland, Tyskland og til Frankrig flere gange.

Det er mig, Christine, der arbejder som intensivsygeplejerske til dagligt, der læser stamtavler, udstiller, børster hunde ect.

              

Christian, der arbejder som anæstesisygeplejerske, hjælper i det daglige med luftning, træning og kløen bag ørene.

Jeg er medlem af Dansk Kennel Klub. Siden 1990 medlem af Samojedhundeklubben i Danmark frem til klubbens nedlæggelse dec. 2012. Jeg har desuden i et par år siddet i aktivitetsudvalget for Samojedhundeklubens Region Nord, hvor vi arrangerede lydighedstræning, skovture ect. for samojedhundeejere og hunde. Samt i en periode siddet i Samojedhundeklubbens bestyrelse. Siden 2012 medlem af Dansk Polarhunde Klub.

 

Til sidst TAK for al hjælpen undervejs til vore gode venner og samarbejdspartnere ikke mindst:

Birgit Ejstrup Jensen, Kennel Sam-ways, DK, som vi desværre mistede alt for tidligt.
Annelise Trüby, Kennel Dan-sam, Schweiz
Paula Juopperi, Kennel White Legend, Finland
Tuija Johansson, Kennel Funny Fabric, Finland
Nadège Dubois, Elevatage Sanna Gourska, Frankrig
Berit og Øyvind ÅS, Kennel Olybka, Norge